top of page

Hélène Darroze at the Connaught, London, Storbritannien, 4,0 NJP av 5,0 NJP (2014-01-24 av Nenad Jelisic)

Två Michelinstjärnor restaurang Hélène Darroze at the Connaught ligger i det mycket vackra och eleganta hotellet Connaught som i sin tur ligger i ett av de mest exklusiva och fashionabla distrikt i London, Mayfair Village. Som det själva hotellet är restaurangen mycket elegant och vackert inredd.

 

Jag kände mig välkommen så snabbt jag gick genom restaurangens dörr. Den första appetizer (hors d'oeuvre) kom blixt snabbt och det samma hände med min aperitif, Jacques Picard Brut Reserve Champagne (3,0 NJP). Alla sex maträtter var både smak- och utseendemässigt perfekta. Den mest fantastiska av de sex maträtterna var den absolut sagolika pilgrimsmusslorna eller som det stod i det original meny "Pan-roasted hand harvested XXL scallop with Tandoori spices, carrot and confit citrus mousseline, spring onion reduction with Lampong pepper and fresh coriander". Tack vare att jag tycker mycket om pilgrimsmusslor har jag ätit de hur många gånger som helst, men jag har aldrig ätit så goda som de här.

NJ Wines 323.jpg

Anledningen att restaurangen inte fick 5,0 NJP är två. Den första anledningen är att man är tvingad att beställa två efterrätter, bättre att säga en osttalrik och en dessert eller två olika desserter. Om jag har flugit från Sverige för att äta middag på Hélène Darroze at the Connaught är jag självklart inte intresserad att prova olika ostar, som jag kan köpa i Sverige, och inte heller intresserad att äta två olika desserter i slutet av sexrätters middag. Jag tror att på samma sätt tänker människor från andra länder och Londonbo. Den andra anledningen är att efter kl 20.00, när restaurangen blev fullbelagd, var väntetid mellan maträtter alldeles för lång, minst 40 minuter. Den långa väntetiden kan förmodligen förklaras genom att restaurangensköket inte klarar det trycket när restaurangen är fullbelagd. Jag tycker att båda två problem kan fixas ganska enkelt. Det första genom att Hélène Darroze at the Connaught slutar tvinga sina gäster att beställa två efterrätter och det andra genom att ett eller två bord med tillhörande stolar tas bort från restaurangen.

Föregående sida

NJ Wines

bottom of page