top of page

Ritz Restaurant, Hotel Ritz, London, Storbritannien, 5,0 NJP av 5,0 NJP (2015-06-20 av Nenad Jelisic)

 

Det är den andra gången att NJ Wines ger 5 NJP till någon restaurang och det gör vi med en stor glädje. Allt var perfekt på denna restaurang: matens kvalité, matens smak, hur maten presenterades och såg ut, vinutbud, inredning, atmosfär, service och renhet. Om du vill känna dig som en kung för en dag då måste du absolut besöka den sagolika Ritz restaurangen. Restaurangen ligger i ett av Londons internationellt mest kända (om det inte är det mest kända) och ett av Londons mest exklusiva hotell, Hotell Ritz. Det själva hotellet ligger på Dover gatan, mycket nära den mycket kända Piccadilly Circus.

 

För att ta sig till restaurangen, efter att man hade lämnat sin jacka vid huvudentrén, går man genom den långa och mycket lyxigt inreda hallen. Samma sekund när man kommer in i restaurangen välkomnas man av hovmästaren och direkt efter kommer sommelier med en gedigen vinlista. Över 60 olika viner kan beställas per glas, 6 av dem är champagner och 8 vita viner d.v.s. man har minst 6 mycket goda alternativ till en bra aperitif före maten.

Restaurangen är som allt annat på Hotell Ritz super lyxigt inredd. Oberoende att restaurangen ligger i hjärta av London ser man från restaurangen en mycket vacker park (Royal Green Park). När vädret tillåter har restaurangen väldigt vacker uteservering.

Servicen var exceptionell bra på restaurang Ritz. Om jag räknade rätt tog 10 personer (hovmästare, sommelier och servitörer) hand om oss, vår mat och våra dricker. Det bästa med personalen var att jag aldrig såg att de tittade på oss, men så snabbt något behövdes på vårt bord kom de från ingenstans.

Maten var perfekt, extremt vackert presenterad (man kunde äta maten med ögon) och sensationell god. Varje matbit skapade en smaksensation i munnen. De extremt noga skapade appetizer, som serverades före varje maträtt, öppnade alla smaklökar och hjälpte till den maximala smakupplevelsen.

 

Föregående sida

NJ Wines

bottom of page